Dry Needling

In spieren kunnen door allerlei oorzaken pijnlijke “knopen” ontstaan in spieren; zogenaamde triggerpoints. Vaak ontstaan deze door een overbelasting, acuut letsel (breuk, vertillen, verstappen) of door een verkeerde houding. Andere oorzaken kunnen chronische aandoeningen zijn of andere aanwezige pathologie.

De klachten uiten zich o.a. in de vorm van pijn, stijfheid, zwaar vermoeid gevoel, tintelingen en verminderde kracht. Deze triggerpoints worden behandeld met een acupunctuurnaald die kortdurend in de ‘knoop’ geprikt wordt waardoor de knoop ontspant en daarmee de hele spier. Vaak voelt u de naald niet omdat de naald zo dun is. U moet hierbij niet denken aan een injectienaald die vaak scherp is en prikt. Het heet ook “dry” needling omdat we geen vloeistof injecteren en omdat er bijna nooit bloed bij vrij komt. We bereiken met deze behandelmethode goede resultaten en er zijn dan ook vaak maar een paar behandelingen nodig. Daarnaast leren we de patient oefeningen om te zorgen dat de triggerpoint niet terug komt. Bang voor naalden? met een drukpunt/triggerpoint massage gaan we uit van hetzelfde principe. We drukken dan met onze vinger of duim op de triggerpoint en houden deze druk dan 10-15 seconden aan.

Anneke Honderd en Koen Beverdam zijn hier beide in gespecialiseerd

http://www.dryneedling.nl/pages/fysiotherapeuten.php?pid=1778&filter=beverdam

Wilt u meer informatie over dry needling lezen? Bezoek dan eens de volgende website: http://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php

dry-needling